Delavnice ravnotežja in ostala ponudba

Balansa slackline delavnice ravnotežja
DELAVNICE RAVNOTEŽJA

Postavite svoje sposobnosti, prepričanja in probleme na tanko linijo ter opazujte, kaj se zgodi v vaši glavi! Izven vašega območja udobja se namreč dogaja čarovnija.

Naučite se uloviti in zaustaviti trenutek ravnotežja, ki se pojavi med eno in drugo nestabilno lego!

Delavnice so namenjene vsem, ki bi v dobri družbi dolgoletnih slackline mojstrov želeli spoznati pravo telesno-mentalno vadbo. Za vse, ki želite povečati stabilizacijo in odzivnost mišic, ojačati core ter dobiti boljši nadzor, koordinacijo in zavedanje svojega telesa (propriocepcija) ter popraviti telesno držo in ravnotežje. Prav tako boste spoznali višji nivo koncentracije, igro med lastnim razumom in intuicijo (‘’let go’’), se naučili, kako sproščeno vztrajati v težavnih, intenzivnih situacijah in še kaj!

Na delavnicah vam bomo na zabavnih praktičnih primerih in vajah predstavili različne veščine, ki jih lahko s pomočjo slacklina ozavestite, vadite ter koristno uporabljate v drugih življenjskih dejavnostih. Stopnjo in vsebino delavnic prilagodimo posameznikovim zmožnostim, zato so primerne prav za vsakogar (od popolnih začetnikov brez občutka za ravnotežje do vrhunskih športnikov, ki jih zanima kako z boljšim ravnotežjem do večje kontrole moči).

*** Nadaljevalna delavnica ***
Za tiste, ki se s slackliningom že ukvarjate in bi si želeli osvojiti naslednji nivo (večje dolžine linij, waterline in highline), je nadaljevalna delavnica izvrstna priložnost.
Na delavnici boste spoznali osnovne tehnike vstajanja in padanja, kako še povečati zaznavanje odklonov in odzivnost, napredno lovljenje ravnotežja in koncentracije, praktične rešitve za borbo z valovi (longline) in lastnimi misli, principe delovanja psiho-fizičnega stanja imenovanega flow in še kaj zanimivega.
***

Delavnice lahko trajajo od ene ure do celodnevnih izletov in potekajo na prostem, ob lepem vremenu. Po želji naročnika lahko program izvedemo tudi znotraj. Starostne omejitve ni, zaželeno je le, da znate samostojno hoditi po tleh. Do sedaj se je pri nas še vsakdo v 2h naučil narediti vsaj nekaj umirjenih korakov na elastičnem traku, zato brez skrbi.
Primerno za: posameznike, zaključene skupine, šole, najrazličnejše športnike in reprezentance, team-building, učitelje športne vzgoje …

Termini delavnic:

Glej zgoraj – prihajajoči dogodki!
Lahko nam pošljete tudi povpraševanje za nov termin. Ko se nabere dovolj zainteresiranih, izvedemo delavnico!

Cena:

 • Razpisani termini delavnic: 20€/osebo za 2-urno delavnico (15 € študenti, dijaki in upokojenci).
 • Skupine: 150 € za skupino (do 10 oseb) na inštruktorja za 2-urno delavnico.
 • Večje skupine: po dogovoru
 • Individualno: 40€/uro
POZOR! Ob nakupu katerega koli našega slackline seta, dobite 20% popust na delavnice (za posameznike)!

Prijave in informacije

po e-pošti: slackline@balansa.si  in po telefonu: 031782952 (Miha)

Se vidimo!

 

Balansa slackline tečaji ravnotežja

TEČAJI ravnotežja, koncentracije in flow-a na slackline-u

Postavite svoje sposobnosti, prepričanja in probleme na tanko linijo ter opazujte, kaj se zgodi v vaši glavi! Izven vašega območja udobja se namreč dogaja čarovnija.

Naučite se uloviti in zaustaviti trenutek ravnotežja, ki se pojavi med eno in drugo nestabilno lego!

 

Tečaj je namenjen vsem, ki bi v dobri družbi dolgoletnih slackline mojstrov želeli spoznati pravo telesno-mentalno vadbo. Za vse, ki želite povečati stabilizacijo in odzivnost mišic, ojačati core ter tako dobiti boljši nadzor, koordinacijo in zavedanje svojega telesa ter popraviti telesno držo in ravnotežje. Prav tako boste spoznali višji nivo koncentracije, igro med lastnim razumom in intuicijo (‘’let go’’), se naučili, kako sproščeno vztrajati v težavnih, intenzivnih situacijah in še mnogo več!

Primerno za vse, ki ste starejši od 7 let. Težavnost vaj prilagodimo sposobnostim posameznika, zato brez skrbi, če vam še ni uspelo narediti svojega prvega koraka, saj ga po prvem dnevu zagotovo boste. Na naših treningih bo največ 7 učencev na enega inštruktorja.

Spomladanski tečaji v 2016 bodo sestavljeni iz petih dvo-urnih treningov in enega izleta oz. sešna. Potekali bodo enkrat tedensko v ljubljanskem parku Tivoli ob naslednjih terminih:
torkov termin z začetkom 10.5. ob 18tih (do 20tih),
sredin termin z začetkom 11.5. ob 17tih (do 19tih),

Cena je 70€ (55€ študenti, dijaki in upokojenci) oz. ob prijavi do 3.5. 60€ (50€). Zraven dobite še 25% popusta za katerokoli naš slackline set!

 

Prijave in informacije

po e-pošti: slackline@balansa.si 
in po telefonu: 031782952 (Miha)

  

Se vidimo!

 


Na tečaju vam bomo na zabavnih praktičnih primerih in vajah predstavili različne veščine, ki jih lahko s pomočjo slacklina ozavestite, vadite in koristno uporabljate tudi v drugih življenjskih aspektih. Slackline je namreč dejavnost, ki nas lahko med drugim na zabaven in družaben način uči, kako loviti ravnotežje med čisto razumsko-racionalno kontrolo in popolno prepuščenostjo občutkom ter intuiciji (‘’let go’’). Hitro lahko spoznamo, da za boljše vztrajanje na »gurtni« prevlada slednje. S treningom dobimo boljši dostop do podzavesti in začnemo odkrivati svoje nove (z)možnosti. Od tod izvira kreativnost in še mnogo drugih vsestransko uporabnih veščin, ki se jih pri treningu ravnotežja na slacklinu lahko naučimo!

Namen treningov

Namen treningov je dobro spoznati osnove lovljenja ravnotežja na slacklinu in ob tem ozavestiti ter spoznati delovanje konceptov in veščin, ki temeljijo na ravnotežnem treningu:

 • učenje osnovnih tehnik vstajanja, lovljenja ravnotežja, padanja in hoje,
 • vaje za povečanje odzivnosti in hitrosti,
 • core trening oz. vaje za centralni del telesa in stabilizatorje,
 • dinamični in statični triki,
 • povečanje sposobnosti vztrajanja v težkih, nestabilnih situacijah,
 • umirjanje telesa in uma neposredno z dihanjem,
 • osredotočenost oz. tehnike odklapljanja motenj iz okolice in iz nas samih,
 • flow oz. stanje optimalnega doživljanja,
 • spoznati meditacijo čuječnosti (mindfulness) na slacklinu in njene koristi,
 • povezovanje ljudi v skupnost in zdrav način življenja,
 • spoznati učinke slacklina na preventivo in zdravljenje poškodb.

Cilji

 • Samostojna, suverena hoja dolžine 20 in več metrov,
 • razumevanje tehnike hoje in lovljenja ravnotežja,
 • vztrajanje v najmanj treh različnih statičnih – joga položajih na slacklinu,
 • suverena izvedba vsaj enega dinamičnega trika, skoka,
 • sposobnost intenzivnega fokusa v želeni situaciji,
 • inkorporacija koristi slackline treningov v druge športe in dejavnosti,
 • poskus nove oblike slacklina na zaključnem dogodku.

Termini in oblika tečaja 

Spomladanski tečaji v 2016 bodo sestavljeni iz petih dvo-urnih treningov in enega izleta oz. sešna. Potekali bodo enkrat tedensko v ljubljanskem parku Tivoli ob naslednjih terminih:
torkov termin z začetkom 10.5. ob 18tih (do 20tih),
Sredin termin z začetkom 11.5. ob 17tih (do 19tih),

Ker je slackline najlepše izvajati zunaj ob lepem vremenu, bomo v primeru slabega vremena trening prestavili na naslednji termin. 

6. dan tečaja
je namenjena izletu oz. zaključnemu dogodku, ponovitvi naučenega in druženju. Takrat bomo skupaj postavili tudi kakšno od drugih oblik slacklina (waterline, longline,trickline in za zainteresirane tudi highline) in vas seznanili z njihovimi posebnostmi.

Če se nabere dovolj zainteresiranih, lahko kadarkoli organiziramo dodaten termin!

Cena

Cena je 100€ (študenti 80€) oz. ob prijavi do 3.5. 90€ (70€). Zraven dobite še 25% popusta za katerokoli naš slackline set!

Balansa slackline dogodki

SLACKLINE PARK na prireditvah

Za obiskovalce prireditev in festivalov je atraktivna aktivnost, kot je slackline, še kako dobrodošla. Prav tako za šole, otroške zabave ali pa kot popestritev mestnih parkov napravimo primerno slackline postavitev in pomagamo zainteresiranim pri osvajanju ravnotežja na zabaven način.

V šolah, parkih in na raznih prireditvah je možna namestitev trajnih ali premičnih sidrišč za postavitev različnih slackline-ov. Kontaktirajte nas za svetovanje glede možnosti izvedbe in opreme. 


Informacije: slackline@balansa.si in na 031782952 (Miha)

 

Balansa slackline prezentacije, show

Highline prezentacije, predavanja, reklame

Popestrite svoj program festivala ali kakšnega drugega dogodka z atraktivno demonstracijo hoje po “gurtni”! Dovolite nam postaviti highline med dvema stolpnicama, waterline preko jezera ali pa več 100m dolgo linijo preko celotnega prizorišča.  Z našim nastopom želimo obiskovalce med drugim navdihniti, da se tudi sami večkrat prestavijo iz svojega območja udobja, poizkusijo nekaj novega in si dopustijo slediti svojim sanjam. Eleganten nastop na highlinu izgleda za večino težko predstavljiva umetnost, ki preseneti in osupi vsakogar, ko to prvič vidi v živo. Tudi mediji je ne morajo spregledati.

Predavanja: 
Za vas z veseljem pripravimo tudi zanimivo potopisno/ filozofsko/ psihološko predavanje s slikami in videoposnetki o zmožnostih človeškega telesa in uma v dobri harmoniji, predavanje o nadzoru strahu in več.

 

Informacije: slackline@balansa.si in na 031782952 (Miha)

 

Facebooktwitteryoutubeinstagram
 • Športno-kulturno-raziskovalno društvo Balansa slackline
  mojstri ravnotežja
  Ljubljana, Slovenija
  Zastopstva v: HR, BiH, SRB in MK
  info: +386 31 782952 in slackline@balansa.si