Priročnik za trening zraven vsakega slackline seta!

Written by Skofetzsky on . Posted in Slackline oprema

Veščine, ki jih potrebujemo pri slackliningu (npr. ravnotežje, odzivnost, tehnika hoje, koncentracija) pri učenju hoje po traku niso tako samoumevne kot se morda sprva sliši in jih zato le redki dodobra osvojijo. Z leti prakse se jih sicer vsi naučimo, a potrebnih je kar nekaj let preden spoznamo, kako zares deluje ravnotežje, kako stabilizirati 100m dolgo linijo s 3m povesa, kako hoditi nad vodo ali pa kako vstati na highline.

Ker pri Balansi tudi učimo, smo se odločili v vse slackline sete vključiti še priročnik za trening ravnotežja, stabilizacije, koncentracije, skratka slackline-a. V njem boste našli teoretične zakonitosti in praktične vaje ter nasvete za treniranje veščin in tako svoj čas na slacklineu še popestrili. Ker bo vaša pozornost usmerjena na ključne dejavnike se boste zanesljivo naučili še česa bolj splošno uporabnega kot le hoditi po traku.

Prvi del priročnika na 18 straneh pokriva osnove in je priložen začetniškemu slackline setu – Easy rider 17m ter tudi vsem ostalim, saj je poznavanje temeljev nujno potrebno za zahtevnejše probleme. Vanj spada razumevanje propriocepcije oz. občutek za telo in gibanje težišča, osnove stabilizacije, ostajanje v osnovni položaj, lovljenje ravnotežja, pomen pravilnega dihanja in še nekaj osnovnih trikov kot npr. obrat.

Drugi del priročnika, napredna tehnika slacklininga, je vključen v vse naprednejše slackline sete. V njem najdete težje vaje, ki vam bodo pomagale do dobra ozavestiti premikanje lastnega težišča, povečale nadzor nad tresenjem traku, omogočile dolgotrajnejšo koncentracijo in bojevanje z mislimi, da se boste lahko pravilno in hitreje spopadli tudi s težjimi oblikami slacklininga (waterline, longline, highline).
V priročniku so seveda predstavljeni tudi težji tehnični manevri kot npr. različni postopki vstajanja iz sedečega položaja, surfanje in napredno lovljenje padcev.

Facebooktwitteryoutubeinstagram
  • Športno-kulturno-raziskovalno društvo Balansa slackline
    mojstri ravnotežja
    Ljubljana, Slovenija
    Zastopstva v: HR, BiH, SRB in MK
    info: +386 31 782952 in slackline@balansa.si