1. slovenski waterline miting

Written by Skofetzsky on . Posted in Dogodki

Balansa lajnerji smo bili prvi vikend v juliju na Bloškem jezeru, kjer je potekal waterline miting. Zbralo se nas je okrog trideset navdušencev, ki smo jezero okrasili s štirimi linijami (dolžin 17m, 45m, 50m in 85m) in se na jih preizkušali skozi celoten vikend.
Poleg linij nad vodo jih je bilo vsaj toliko tudi na kopnem, zlasti za tiste, ki še niso poznali trika in moči vode. Zakaj je waterline tako težak? Pri hoji ob pogledu naprej nam namreč precejšen delež referenčnih točk izgine v vodi (saj le ta normalno ni čisto pri miru, da bi dobili lep odsev). To od nas zahteva veliko boljše zanašanje na druge čute, ki niso le vidni signali.
Dva vroča sončna dneva, večeri ob ognju, zajtrki s kavico na splavu, madvajdi, 10l prisluženega cvajčka, osvežilna nevihta in seveda neumorno vztrajanje v težavnih situacijah, malo nad vodno gladino. Ni lahko biti Jezus 🙂
Vsekakor lepa izkušnja, ki jo privoščimo vsakemu slacklinerju, zato vabljeni na naslednje dogodke, ki bodo objavljeni na naših straneh. Eden takih bodo delavnice na Schengenfestu in waterline do Hrvaške!