Balansa-slackline-WOODIE-2
Balansa_Slackline-waterline
Balansa_Slackline-fizika-matematika
Balansa slackline – tecaj_ravnotezja
Balansa slackline – longline Lj Savlje

SOON COMING IN ENGLISH AS WELL!


BALANSA SLACKLINE TRGOVINA
BALANSA DELAVNICE IN TEČAJI

Zakaj slackline?
∞ Družabna in zdrava zabava za vsakogar, ∞ prava telesno-mentalna vadba, ki izboljša nadzor in stabilizacijo telesa, ∞ izboljša koordinacijo, telesno držo, ravnotežje in odzivni čas, ∞ za višji nivo koncentracije, fokusa in zaznavanja, ∞ igra z lastnim razumom, egom in prepričanji, ∞ nauči vas sproščeno vztrajati v težavnih situacijah, ∞ preventiva in zdravljenje poškodb sklepov, ∞ ter še mnogo drugega, kar s pridom uporabite tudi drugje!

Ravnotežje?

Za hojo po slacklinu potrebujemo ravnotežje, ki ga poleg odzivnosti sestavlja tudi pravo razmerje med čisto razumsko-racionalno kontrolo in prepuščenostjo občutkom ter intuiciji. Vse prepogosto lahko vidimo, da nam slednjega primanjkuje. To pa velja tudi pri povsem vsakdanjih stvareh. Naučite se bolje zaupati svoji intuiciji!

Težavnost?

Z nami se boste vsi, že v 3 urah, garantirano naučili narediti vsaj 5 korakov na tresoči »gurtni«, četudi mislite, da sami nimate dovolj ravnotežja za kaj takega.


FLOW

Balansa slackline – FLOW – tunnel vision

Flow ali psiho-fizično ”stanje optimalnega doživljanja”, kakor ga je definiral psiholog Mihaly Csikszentmihalyi, je s hojo po ”gurtni” zelo tesno povezano. Je stanje v katerem lahko tudi najzahtevnejše probleme rešujemo sproščeno in enostavno, ker jih dojemamo kot igro. Raziskave in ljudje, ki se ukvarjamo s slackline dejavnostjo, trdimo, da lahko proces flow-a na ”gurtni” tudi učinkovito treniramo in podaljšujemo. Štiri ključni pogoji za dosego flowa so:

  • poznamo vsak naslednji korak problema,
  • imamo takojšnjo povratno informacijo o tem, kako dobro nam gre,
  • težavnost problema ravno še ustreza našim sposobnostim,
  • 100% osredotočenost/fokus.

Ker prve tri pogoje zelo enostavno prilagajamo, četrtega pa lahko natreniramo, je slackline odlično orodje za spoznavanje delovanja flow-a. Več v razvijanje veščin…


Obešajte perilo z Balanso!

Facebooktwitteryoutubeinstagram